Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr, Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! Ebben a parlamentben, ha valaki kimond valamit, akkor jó, hogyha azt dokumentumokkal tudja alátámasztani.

1995-ben keletkezett az Állami Számvevõszéknek egy olyan vizsgálati anyaga, amely azt bizonyítja, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelõ Részvénytársaságnál egy felsõfokú végzettséggel bíró, fõállású alkalmazott havi átlagjövedelme 7-900 ezer forint között van. De azt gondolom, hogy itt azt lehet persze szembeállítani ezzel, hogy ezek biztos kiváló munkát végzõ, magasan kvalifikált munkatársak. De ez iskolai végzettséghez nem kötött. A takarítószemélyzetnek vagy a hivatalsegéd-személyzetnek a havi átlagjövedelme 38 és 110 ezer forint között van.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelõ Részvénytársaságnál minden második alkalmazottra jut egy rádiótelefon, és minden negyedik alkalmazott egy nyugati gyártmányú szolgálati gépkocsit használ. Ezek tények. Nem a Fidesz vizsgálódásainak a ténye, hanem a parlament egyik szervének, az Állami Számvevõszéknek a vizsgálódási eredménye mutatja ezt.

Így én azt gondolom, hogy megalapozott bármely párt frakcióvezetõje részérõl kifogásolni azt, hogy felesleges plusz - nem 1000 milliárd -, hanem 1000 millió forintért még egy külsõ szakértõt alkalmazni. Különösen egy olyan külsõ szakértõt, Tocsik Márta személyében, aki ellen 1988-ban, illetve '89-ben - hasonló ingatlanügy kapcsán - okirathamisítás és csalás miatt büntetõeljárás folyt a Magyar Köztársaságban. (Moraj, taps.)

(15.50)

Inkább azt gondolom, hogy illett volna, nemcsak a belsõ szabályzatokat megnézni, azt, hogy az ÁPV Rt. belsõ szabályzatai szerint ilyen esetben pályázat alapján kell kiválasztani a személyt, hanem azt is, hogy ennek a személynek milyen is a korábbi gyakorlat alapján való szakértelme, ami miatt alkalmazni kell. Reméljük nem ezért alkalmazta az (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet a felszólalási idõ leteltére.) ÁPV Rt. Tocsik Mártát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage