Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Teljesen egyértelmû, hogy az egyik ellenzéki párt frakcióvezetõje a közpénzek esztelen pazarlásáról beszélt. Lehet mondani, hogy hozzászólásának érvanyaga ilyen vagy olyan, azonban nem lehet elvitatni, hogy egy élõ problémára hívta fel a figyelmet. És én kicsit furcsának tartom, hogy a Szocialista Párt frakcióvezetõje magát a tényt és a felszólalást is kérdésessé teszi.

Szeretném önöket emlékeztetni, hogy a gazdasági élet és a politikai élet szereplõi között jól kitapintható összefonódások vannak, amikor ez elõtt talán nem egész egy héttel a Médiahajón Visegrádon a politológusok, a politikai elemzõk beszélgettek, kész tényként kezelték, hogy a gazdasági élet szereplõi és a politikusok között olyan súlyos összefonódások vannak, amelyek a magyar közélet tisztaságát veszélyeztetik. De szeretném önöket arra is emlékeztetni, hogy amikor az új kormány hivatalba lépett, az egyik intézkedésébõl, a forint leértékelésébõl pontosan az a gazdasági társaság húzott jelentõs hasznot, amelynek igazgatótanácsában - mit ad Isten - éppen az akkor már pénzügyminiszternek kinevezett személy foglalt helyet. De szeretném önöknek a figyelmét felhívni arra is, hogy mind a mai napig késik az összeférhetetlenségi törvény, ami az országgyûlési képviselõknek szabályozná a gazdasági társaságokhoz való viszonyát, és szeretném arra is felhívni a figyelmüket, hogy az a vizsgálóbizottság, amely a képviselõk vagyongyarapodását kívánja vizsgálni azért akad el, mert nem teszik meg azt a gesztust, hogy azt mondják, hogy ha a törvény nem írja elõ, hogy vagyonnyilatkozatot kell tenni a ciklus közepén csak az elején meg a végén, miért nem lehet ezt egy önkéntes szándékkal megtenni?

Én a Magyar Demokrata Fórum részérõl kijelentem, a Magyar Demokrata Fórum országgyûlési képviselõcsoportja hajlandó vagyonnyilatkozatot tenni a jelenlegi állapottal is, és ezzel elhárul az akadály attól, hogy ez a parlamenti vizsgálóbizottság létrejöjjön (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.), mert szükség ahhoz, hogy az Országgyûlés és az országgyûlési képviselõk tisztasága megmaradhasson. Köszönöm a figyelmét elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage