Solymosi József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SOLYMOSI JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Én is úgy látom, hogy nem a privatizáció a fõ kérdés ma, hisz jómagam is az egyetlen atomerõmûvünk árnyékában élek, és tudom, hogy most nem ez foglalkoztatja azt a vidéket és az országot sem.

Sokkal inkább szeretném felhívni a figyelmet a kormány felelõsségére, és éppen a másodlagos hulladékok elhelyezésével kapcsolatban. Megértük már egynéhányszor, hogy politikai indulatok csaptak össze, és nagyon sokszor korábban államilag eldöntött intézkedéseket kellett megváltoztatni azért, mert a politika rátelepedett erre az ügyre. Úgy tûnt sokáig, hogy ez megoldódott, miután egy hivatalos szerv kezébe vette a tömegtájékoztatást, és - azt hiszem - nem is csinálta, nem is csinálja rosszul. De az utóbbi idõben ismételten azt látom és azt tapasztalom, hogy az indulatok összecsaptak az atomerõmû környékén.

Nagyon jó lenne, ha a kormány megfelelõ intézkedéseket, és megfelelõ határozott intézkedéseket tenne annak érdekében, hogy a tudomány döntsön, és ne a pillanatnyi politikai hangulat a végleges megoldást illetõen, mert jelenleg úgy látom, hogy ez a kérdés nincs megfelelõ helyen. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage