Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Meg kell mondanom a jelen levõ képviselõtársaimnak, nagy örömmel tölt el, hogy önök egy 1993-ban, az elõzõ kormány által meghozott törvény említésére tapsban törnek ki. Bár akkor is megtehették volna ezt, olykor viszonylag ritkán fordult elõ.

Az ördög azonban a részletekben van, tisztelt képviselõtársaim. Nem elég önmagában arról beszélni, hogy tandíj, arról is kell beszélni, hogy milyen körülmények között, kikre terjed ki. Nem elég lehetõséget adni a jó tanulmányi eredmény bevezetésére, hanem azt markánsan, határozottan, kötelezõen kell elõírni, és forrásokat is biztosítani hozzá. Ezek azok, csak nagyon felszínesen. Azok az apró, kis különbségek, amelyek miatt a mai formában az ellenzék nem tudja támogatni, és a szimpátiája bizonyos fokig azok mellett van, akik látványosan kifejezik az elégedetlenségüket.

Természetesen mi is tárgyalások hívei vagyunk, de az állampolgároknak adva van a joga és a lehetõsége, és ez nagyon helyes, hogy ezt még senki nem vonta kétségbe.

Végül arra is rá szeretnék mutatni, hogy van ám abban valami álságos dolog, hogy '98 õszén lép ez életbe, egy feltehetõleg új kormány keretei között. A magam részérõl egyetértek azokkal az ellenzéki erõkkel a mai megszólalások közül - amit vitatunk - a Fidesz megszólalásával, hogy az új kormánynak ezen a rendeleten alapvetõ változásokat kell hozni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage