Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon sokszor halljuk a kormánypárti oldalról, hogy õk nyitottak az együttmûködésre, hogy ilyen fontos problémákat közösen kell megoldanunk, csak éppen ennek nem sok tanújelét adják. Azzal sem adják tanújelét, hogy állandóan félremagyarázzák a szavainkat. Sem a Bokros-csomag vitája idején, sem most Surján képviselõtársam nem azt mondta, hogy az elmúlt két év eredménye az a helyzet, ami Magyarországon van. A megfogalmazás más. Mi azt mondtuk, hogy az egyébként is meglévõ súlyos helyzetet a kormány rövidlátó intézkedései tovább súlyosbítják, és ez azért egészen más jelent.

És tisztelt kormánypárti képviselõtársaim: az ellenzék több alkalommal nyújtott be javaslatot. Én például benyújtottam a Néppárt nevében egy családpolitikai országgyûlési határozati javaslatot - ellentétben azzal az állítással, amit önök olykor gyakran hangsúlyoznak, hogy nekünk nincsenek megoldási javaslataink -, és önök errõl még tárgyalni sem voltak hajlandók. Formai kifogásokkal nem szavazták tárgysorozatba ezt a javaslatot. Azt mondták, más dolgunk van, azt mondták, hogy az éppen aktuális törvényeknél tárgyaljuk ezt meg.

De hiszen a legfontosabb probléma az, hogy nincs átfogó koncepciója a kormánynak és nincs átfogó koncepciójuk önöknek, tisztelt képviselõtársaim, ennek a nagyon súlyos, hosszú távon egyre súlyosbodó társadalmi problémának a kezelésére. Errõl szólt volna az országgyûlési határozati javaslat. Önök ezt nem tûzték napirendre, majd utána azt állítják, hogy minden együttmûködésre hajlandóak. Nos, ez rendkívül farizeus magatartás, tisztelt képviselõtársaim.

(Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage