Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselõ Úr! Azon gondolkodtam, amíg ön beszélt, a bevezetõ szavaira utalva, hogy volt-e az idén vagy akár az elmúlt évben, az ÁPV Rt. létrehozása óta botrány. Mert ön azt mondta, hogy nincs hét. Nagyon kérem, ha lehet, ne essünk túlzásokba és ne korbácsoljuk az indulatokat. Ez nem azt jelenti, hogy mi nem tulajdonítunk kellõ komolyságot ennek a szerzõdéskötési ügynek. Én errõl beszéltem tegnap is. Nagyon kérem azt, hogy várja meg a vizsgálat eredményét, és azután mondjon véleményt arról, hogy a kormány határozottan jár-e el a vizsgálat eredményei alapján vagy sem. Tehát 3-4 napi türelmet kérek.

A másik, amit szeretnék aláhúzni: ön bizonyára mint képzett jogász - vagy legalábbis azt végezte, a jogi egyetemet -, ön tudja, hogy a miniszterelnök nem köt semmiféle szerzõdést, pláne nem köt magánjogi szerzõdést. Hozzáteszem - ami ma már elhangzott -, hogy állami hatóságok, szervek iránt mindaddig fennáll a bizalom, amíg ennek az alapja megvan és amíg be nem bizonyosodik az, hogy ez a bizalom megalapozatlan vagy jogtalan. El fogunk járni ezekben az ügyekben, képviselõ úr. Ezt határozottan nemcsak a magam, hanem az egész kormány nevében leszögezhetem.

Azt pedig nagyon kérem, hogy felejtse el, amit nemegyszer sugall, hogy próbáljunk úgy rendet teremteni, hogy visszaállítunk valamiféle állampárti rendszert, vagy valamiféle diktatúrát vezetünk be. Piacgazdaság van, annak törvényei hatnak, és a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a visszaélések, a korrupció ellen. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage