Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselõ Asszony! Bizonyára tudja - hiszen tagja volt az elõzõ kormánynak -, hogy az úgynevezett bizalmi vonal 1993 márciusában létesült.

(14.00)

Tehát önök hozták ezt létre, helyesen egyébként. Félreértés ne legyen: '93 márciusában. Tehát ez nem most indult el szeptember 1-jével, amikor fölállt az igazgatóság. Sõt, még a telefonszám is ugyanaz, hölgyem. Úgyhogy az is.

Nem, csak a szíves tájékoztatására mondom, vagy kérdezze meg a kollégáit. Ez az egyik dolog. A másik: tehát minden olyan, ami oda beérkezik, ennek utánanéznek, tájékoztatást kérnek, és a nyomós érvekkel vagy anyagokkal vagy adatokkal van tarkítva vagy kiegészítve ez a bejelentés, akkor ki is vizsgálják. Ez az egyik.

A másik tény. Soha nem mondtam - illetve, hát ezen vitatkoztunk az elõzõ ciklusban, hogy ez feljelentõ ország vagy nem -, de az tény, hogy rengeteg bejelentés vagy rengeteg feljelentés van, rengeteg kijelentés van a legkülönbözõbb ügyekbõl. Még a parlament képviselõivel kapcsolatban is. Vagy a döntõ többségükkel.

Na most, ha én mindennek hitelt adnék, tisztelt képviselõ asszony, hát akkor élni sem lenne érdemes. Meg kell vizsgálni azt, ami megalapozott, amely bejelentés közérdekû, és bármi, akár ÁPV Rt.-vel vagy bármivel kapcsolatban fölmerül. Mint ahogy tegnap is bejelentettem, haladéktalanul vizsgálatot indítottunk, léptünk. Ez történt, és ez fog a jövõben is történni. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage