Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Válaszának az utolsó mondatait talán el is tudnám fogadni, csak az a gondolat - ha jól megjegyeztem a mondatait -, hogy stabilizálódni látszik a munkaerõpiac az országban, az kissé aggasztó, mert ha még egy adatsort elmondok: a megyében az átlagos munkanélküliségi ráta 17,8 százalékos. Ez 2,2 százalékkal növekedett az elmúlt két hónapban. Az országos átlag 10,8 százalék. De a megye egy-egy kis térségében - Zemplén, Abaúj, Ózd térsége 20- 30 százalék között van - esetenként még nagyobb is.

Azt végképp nem lehet elfogadni, hogy így stabilizálódjon ez a munkaerõ- piaci helyzet, mert akkor ez a megye évekig, évtizedekig az utolsó helyeken lesz, és az ott élõ embereknek a sorsa pedig lehetetlenné válik.

Én kérem a munkaügyi minisztert és a kormányt, hogy hassanak oda, hogy ebben a térségben, bármilyen lehetõséget megtalálva, próbálják ezt a 17,8-18 százalékos munkanélküliséget legalább az országos szinthez közelíteni, mert akkor van esélye az ott élõ embereknek a továbbélésre, illetve a túlélésre. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage