Dögei Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az Országgyûlés elõtt ismeretes, hogy az elmúlt évben különbözõ formában kezdeményeztem a kunmadarasi, volt szovjet katonai repülõtér sorsának rendezését. Sajnos a miniszter úr ez ideig sem tett eleget ígéretének - Suchman Tamásra gondolva -, többszöri érdeklõdésem ellenére nem talált idõpontot az objektum közös meglátogatására.

Tekintettel arra, hogy a repülõtér önmagában is nagy mûszaki érték, és egy kiváló, mezõgazdasági termelõadottságokkal rendelkezõ földrajzi körzet közepén terül el, hasznosításával, a körzet termelõszférájába való bekapcsolódásával választóim és az egész ország érdekében továbbra is foglalkozni kell.

Egyidejûleg hangsúlyoznom kell, hogy a repülõtér mellett Nagyiván és Hortobágy között egy körülbelül 10 000 hektáros bombatemetõ található, amely a nemzeti park egy részét is elfoglalja. A bombatemetõ súlyosan veszélyezteti a környék lakóinak életét és testi épségét, és a turistákét ugyanúgy.

A fentiekre figyelemmel, kérdezem miniszter urat - illetve államtitkár urat most már -, mikor váltja be ígéretét, vagyis mikor látogatja meg a volt repülõteret? Kettõ: mi lesz a sorsa a repülõtérnek? Harmadik: milyen sürgõs és hatékony intézkedést tervez a környezetre rendkívül veszélyes bombatemetõ felszámolására?

A környezõ gazdák és a környezõ polgárok aggódva figyelik ennek a repülõtérnek a sorsát. Immáron a szovjet kivonulás óta eltelt több év után semmi sem történt, aggasztja a környék lakosságát. Várom a miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage