Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, köszönöm, tisztelt miniszter úr. Azt hiszem, hogy a jó szándékban eddig se nagyon volt hiány. Viszont az emberek visszajelzései alapján és a különbözõ statisztikai adatok visszajelzése alapján látjuk, hogy a helyzet sajnos nemhogy nem javul, hanem tovább romlik. Annak ellenére romlik a helyzet, hogy az idei évben - az idõjárási viszonyok következtében elsõsorban - a pollen nem volt olyan koncentrációban a levegõben a nagy esõzések és a kisebb nyári meleg miatt, ennek ellenére a megbetegedések száma tovább nõtt.

Azt gondolom, hogy az elmondott pozitív lépések mellett is a kormány összességében csak kullog az események után, és felhívásokkal, nem kellõen összehangolt és nem kellõen támogatott megoldásokkal nem tudott offenzívába lépni, és nem tud ebben a dologban hatékony, összehangolt és az emberek számára is érzékelhetõ javulást elérni.

Azt javaslom egyébként, hogy a kormányzaton belüli együttmûködés tekintetében a földmûvelésügyi tárcát feltétlenül vonják be ebbe az együttmûködésbe, hiszen a parlagon maradt területeken óriási parlagfûfertõzések és gócpontok vannak, és itt nemcsak az önkormányzati és belterületi földekben kell gondolkodni, hanem külterületi földekben is, parlagon hagyott földekben is.

Tehát azt gondolom, hogy ahhoz, hogy ez az interpelláció, amely immáron harmadszor hangzik el egyébként ebben a Házban hasonló formában, hasonló témában és sajnos egyre jobban megalapozottan, ne egy pusztába kiáltott szó legyen, ahhoz, hogy megfelelõ és az egész ország lakossága szempontjából megnyugtató lépések történjenek, ahhoz a parlamentnek gyakorolni kellene a kormányzat feletti ellenõrzés jogát.

(15.20)

És éppen ezért arra kérem képviselõtársaimat, hogy - nem az én érdekemben és nem pártpolitika és nem ideológiai érdekek miatt, hanem az ügyben történõ hatékony elõrelépés miatt - ne fogadják el a kormányzati választ. Történjen végre valami, az emberek érzékeljék azt, hogy ez a kormányzat, ez a parlament törõdik az egészségükkel, és ilyen apró dologban is hatékonyan képes fellépni, összehangoltan képes fellépni ezen megbetegedések visszaszorítása érdekében. Köszönöm szépen megtisztelõ figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage