Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Annak rendkívül örülök, hogy ön is sajnálja, hogy ez a világtalálkozó elmaradt. Azonban én úgy vélem, hogy a sajnálaton kívül azért talán lett volna más mód is, hogy kellõ segítséggel mégiscsak létrejöjjön ez a világtalálkozó. (Zúgolódás a kormányzó pártok padsoraiban.)

Az interpellációm másik részében foglalkoztam a hadigondozottak, kiemelten a hadiárváknak járó juttatás megfizetésével, általában hadigondozottak helyzetével. Sajnálatos módon itt megerõsítést nyert, hogy nem történt meg a törvényi elõírásnak a teljesítése. Ez egy olyan hiányosság, ami miatt ezt az interpellációs választ nem tudom elfogadni.

A költségvetésben, amennyiben ez szerepelni fog és a parlament megszavazza, akkor mindenképpen örülünk annak, hogy jövõ évre megkapják ezt a törvény szerinti járandóságot a hadiárvák. Azonban itt egy késedelemrõl van szó. Ez az 50 ezer forint, amelyet még az utolsó ciklusban, a ciklus utolsó évében szavazott meg a parlament, tehát '94-ben, azóta már nem ér ennyit. Ismeretes az infláció mértéke. Tehát ez egy olyan súlyos csapás a késedelem miatt, erre 71 a valóban nagyobb megbecsülést megérdemlõ rétegre, a hadigondozottakra, hadiárvákra, hogy ennek a kifejezéseképpen nem tudom elfogadni az interpellációra adott választ. Köszönöm szépen. (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage