Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Rendõrségi közlemény: "A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr- fõkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy március 8-ról 9-re virradó éjjel erõszakkal behatoltak idõs Morahoszki János, Nyíregyháza, Füzesbokor u. 20. szám alatti lakásába, ahol bántalmazták õt és feleségét. Morahoszki János a helyszínen életét vesztette. Feleségét súlyos sérülésekkel ápolják." Eddig az idézet.

Az idõs házaspár tanyasi házában rablógyilkosok jártak. Egyre több és több az országban a hasonló esetek száma, ahol idõs, kiszolgáltatott embereket fosztanak, rabolnak ki és gyilkolnak meg.

Köztudomású, hogy az elmúlt 45 évben a kistelepülések és tanyák a hibás kormánypolitika miatt elnéptelenedtek. Az urbanizációs folyamat eredményeképpen a fiatalok elvándoroltak, így fõleg az idõs emberek maradtak a térségekben.

A szociálliberális kormány hatalomra kerülése óta a kistelepüléseken és tanyákon élõk helyzete tovább romlott. Elsõsorban a közbiztonság súlyos romlása és az ezzel járó létbizonytalanság miatt. A mai hatalom végképp ellehetetlenítette az állampolgárok tömegeinek életét azzal, hogy gazdasági, szociális és erkölcsi sutba sodorta az országot.

A kormány megszorító intézkedései elsõsorban a vidéket sújtották. Nyíregyháza környéken negyvennél is több tanyabokrot számolnak. Szabályos falucskák ezek, 20-30 házból álló települések. Máris sokan kérdezik, érdemes- e, szabad-e itt ezek után maradni.

A gyilkosság színhelyétõl alig másfél kilométerre található a híres-hírhedt KGST-piac, ahol megfordul a szovjet udódállamok összes bûnözõje. Élelem és szállás híján itt kóborolnak a tanyák között. Sokak szerint közöttük kell keresni a gyilkosokat is.

A liberalizált idegenrendészeti törvény eredményeképpen egyre nagyobb számú külföldi bûnözõ lepi el az országot, és tartja rettegésben az állampolgárokat. A szervezett bûnözés csírája, ha a külföldrõl érkezõk mozgását a rendõrség nem tudja figyelemmel kísérni.

Míg a rendõrök lesben állnak, és szemük a lézeres sebességmérõ készüléken, és köztük a kiszabható pénzbegyûjtõ cédulákon van, addig robbantanak, útonállnak, megerõszakolnak, összevernek, agyonvernek, gyilkolnak az országban. Nincs olyan nap, hogy valamely újság ne közölne egy-egy véres rettenetet. Közben a rendõrségi statisztika kiváló eredményt mutat, egyre nagyobb számban sikerül a sebeségtúllépõket meglesni és megbüntetni.

Idõs Morahoszki János gyilkosának kézrekerítése érdekében a rendõrség, a család, a szabolcsi lótenyésztõk félmillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetõnek. A tetteseket még nem sikerült megtalálni.

Kérdezem miniszter úrtól, mit tesz a rendõrség a tanyákon és kistelepüléseken élõ emberek biztonsága érdekében? Hogyan kívánják megoldani a 75 külföldrõl érkezõ bûnözõk kiszûrését a határon? Várom miniszter úr válaszát. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage