Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Miniszter Úr! Az ön miniszteri elsõ megnyilatkozásai világossá tették, hogy ön kiskórházellenes. Tavaly egyszer a miniszter úr elmondta, hogy rossz szakmai munka folyik a pincehelyi kórházban. Ezt követõen megkerestem a Tolna megyei tiszti fõorvost, az illetékes megyei fõorvost: a statisztikai adatokon kívül van-e ilyen felmérés, ki, mikor mérte azt, hogy ebben a kórházban milyen szakmai munka folyik? Egyértelmû volt a válasz, hogy ilyen felmérés nem történt. A múlt héten az ön megbízásából államtitkár úr az alábbiakat mondta: eddig sem volt a pincehelyi kórházban sürgõsségi ellátás.

Az, hogy egy kórház belgyógyászata mûködik, a belgyógyászatán pedig szubintenzív õrzõ és koronáriaõrzõ van, ez - azt hiszem - önmagában is igazolja azt, hogy ott bizony folyik sürgõsségi ellátás. A sebészeti osztálya traumatológiai tevékenységet végez, azt hiszem, nem kérdõjelezhetjük meg azt, hogy ilyen osztályokon az életveszély elhárítása elsõdleges feladat.

Azonban ez vita tárgyát képezheti, de ami a legnagyobb blöff volt a beszédben, hogy abból a kórházból a betegeknek kétharmadát átszállítják másik kórházba.

Tisztelt Miniszter Úr! A számítógépbõl eredeti adatokat hoztam önnek, annak bizonyítására, hogy ez nem igaz. Az elbocsátott, kiírt betegek száma 2941, más osztályra áthelyezve 31. Tisztelt Miniszter Úr! Ez 10 százalék. 10 százalék - hangsúlyozom -, és nem kétharmad. A meghalt betegek összesen száztizennégyen voltak.

Tisztelt Miniszter Úr! Ön a vélt igazának alátámasztására - sajnos - vélt adatokat használ föl. Elgondolkodott-e ön, miniszter úr, már azon, hogy ezek a nyilatkozatai folyamatosan sértik és sértegetik az ott dolgozó kórházi dolgozókat, legyen az orvos vagy ápolónõ, akik hosszú évek óta megfeszített munkát végeznek ott, hogy a kórház életben tudjon maradni? Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldali padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage