Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Kedves Képviselõtársaim! Támogatja a Magyar Demokrata Fórum ezt az ügyrendi javaslatot, és nem értem belügyminiszter úrnak azt a fölháborodását, egész nap olyan nyugodt maradt, hogy felháborodva szégyennek nevezte mindazt, ami elhangzott az Országgyûlésben. (Zúgolódás.)

Én azt kívánom a belügyminiszter úrnak, hogy ne érje nagyobb szégyen háza táját, mint az, hogy képviselõk a magyar Országgyûlésben szóvá teszik azt, hogy hozzájárulásuk és engedélyük nélkül kommandósok szaladgálnak kinn a folyóson. (Bekiabálás: Így van!) Én egy percig nem állítom, én egy percig nem állítom, hogy a kommandósok megszállták a magyar Országgyûlés épületét, de a kommandósok ne használják figyelõállásnak a magyar Országgyûlés épületét, a szemben lévõ oldalon szép múltja volt annak, hogy a minisztérium épületét hányszor, ki, milyen formában használta figyelõállomásnak, de az Országgyûlés, (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.) az Országgyûlés, tisztelt belügyminiszter úr, legyen mentes minden figyelõállomástól, minden katonai és kommandós akciótól. 85

Ezért a Magyar Demokrata Fórum támogatja a házbizottság összehívását, hogy a jövõben a Házelnök úr egy személyben ne adhasson engedélyt semminemû kommandós akció bejövetelére. Köszönjük szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage