Schamschula György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én azt hiszem, hogy a vitának egy lényeges momentumát nem vettük figyelembe: a katonák fegyverrel jöttek be. (Zúgolódás az MSZP soraiban. - Közbekiabálások az ellenzéki padsorokból: Úgy van! Úgy van!) Elnök Úr! (Taps az FKGP padsoraiban.) Én el tudom képzelni azt, hogy rossz szervezés miatt nem biztosított a jelen lévõ rendõri személyzetnek bizonyos szükségletek kielégítése. De ehhez - szerény szakértelmem szerint - nem kell fegyverrel elmenni. (Általános derültség. Közbekiabálások.) Én elég régen voltam fegyveres testület tagja, lehet, hogy azóta változtak a viszonyok. (Nevetés a teremben.) És ma már fegyver nélkül még a Parlament vécéjébe sem lehet bemenni. De tételezzük föl, hogy ez nem a helyes megoldás.

Félretéve a viccet, szeretném ügyrendi javaslatként elõterjeszteni, hogy a házelnök úr gondoskodjon arról, hogy semmilyen fegyveres testület fegyverrel ne jöhessen be a Parlamentbe. (Közbekiabálások az FKGP padsoraiból: Úgy van!) Semmiféle keresnivalója se rendõrnek, se más alakulatnak az ország Házában nincsen. A történelem arra tanít minket, házelnök úr, hogy voltak ilyen epizódok a magyar történelemben, és nem vezettek jóra, mikor bizonyos fegyveres alakulatok fegyverrel az oldalukon léptek be a Ház épületébe.

Legyen szíves, elnök úr, arról gondoskodni, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elõ. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage