Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Dávid Ibolya képviselõ asszony ügyrendi javaslatot tett, hogy szavazzon a Ház. Tájékoztatom a képviselõ asszonyt, hogy az alkotmányügyi bizottság - mint ügyrendi bizottság - azt az álláspontot foglalta el, hogy a Házszabály 52. § (1) bekezdése értelmében napirenden nem szereplõ kérdésben nem lehet ügyrendi javaslatot tenni, így arról értelemszerûen szavazni sem lehet.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelöltem a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést, az érdeklõdõ képviselõk a Bizottsági Fõosztály fõemelet 1. és 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Hankó Faragó Miklós, SZDSZ és képviselõtársai sürgõs tárgyalást kérve nyújtottak be az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. 90

Megkérdezem az elõterjesztõket, hogy kívánják-e a sürgõsséget két percben indokolni? Megadom a szót Hankó Faragó Miklós úrnak, SZDSZ.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage