Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Nagyon köszönöm miniszter úr válaszát, és különösen azt, hogy írásban is hajlandó erre a nagyon fontos kérdésre válaszolni. De elõttem van egy környezetvédelmi minisztériumi levél, amelyet a Pénzügyminisztériumnak írtak, és ebbõl engedjen meg csak néhány mondatot. "Tájékoztatom államtitkár urat, hogy nem tartjuk kívánatosnak, illetve támogatandónak Záhony térségében, szlovák oldalon egy újabb gazdasági övezet létrehozását. A vizsgálat alapján megállapítást nyert, hogy a határátkelõhely megnyitásának nagy a költségvonzata, továbbá az, hogy erre a beruházásra tõkebefektetõ eddig még nem jelentkezett. A fentieknek megfelelõen mind a lácacsékei, mind az idõközben helyi kezdeményezésre ennek alternatív változataként javasolt dámóci megnyitandó közúti határátkelõket csupán személyi forgalmi jelleggel javasoljuk tervezni."

Az nekem ezzel a gondom, igen tisztelt miniszter úr, hogy a másik oldalon szintén Bodrogköz van. Mi hivatkozunk állandóan a szlovák-magyar jó kapcsolatokra. Ott megépült ez a kamionterminál, és magyar részrõl is készen vannak a tervek. (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet az idõ leteltére.)

Az ott élõ embereket valamilyen formában - azonnal befejezem, elnök úr - tájékoztatni kell, és hitelesen kell tájékoztatni a tárcaközi bizottsági ülésen ennek végleges döntésérõl, (Az elnök ismét pohara megkocogtatásával figyelmeztet az idõ leteltére.) hogy meglesz ez a határátkelõ vagy sem. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage