Czellár István Tartalom Elõzõ Következõ

CZELLÁR ISTVÁN (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Igen tisztelt Államtitkár Úr! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán és a román határszakaszon, a határátkelõhelyek állapota közismerten nem megfelelõ. A választókerületben mûködõ beregsurányi, tiszabecsi, csengersimai átkelõhelyek áteresztõképessége messze alatta marad a hasonló forgalmat lebonyolító nyugati átkelõhelyeknek.

A tapasztalt gondok forrása a kiépíthetetlen infrastruktúra, a technikai berendezések hiánya, a gyalogos- és gépjármûforgalom leválasztásának lehetetlensége, illetve a forgalom emelkedésének arányával szembeni elviselhetetlen létszámhiány. Ez a helyzet az ott élõ lakosság nyugalmát rendkívüli mértékben zavarja, mivel az átkelés miatti várakozás több órát, estenként több napot vesz igénybe. Ez az állapot, illetve a teherforgalomnak való kiépítetlenség nagyban hátráltatja a határ menti gazdasági kapcsolatok fejlõdését és kialakulását.

A kialakult helyzet lehetõséget biztosít a csempészésre, a szervezett bûnözés továbbfejlõdésére, amely napjainkban különbözõ megnyilvánulási formákat öltött.

Kérdezem az államtitkár urat, hogy Beregsurány, Tiszabecs és Csengersima határátkelõhelyeinek fejlesztésére mikor kerül sor? 52

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage