Szabó Lajos Mátyás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt idõszakban magam is tapasztaltam, és panaszok is futottak be hozzám azért, mert a határátkelõhelyeken többször találkoztunk, találkozhattak azzal a jelenséggel, hogy a személyzet a szolgálatváltás idejére hosszabb idõre, akár egy órát is meghaladóan nem végezte el a határátlépéssel járó vám- és útlevélvizsgálatot.

Ezen idõ alatt - se szó, se beszéd - egyszerûen várakozásra kárhoztattak esetenként nagy létszámú, átlépésre várakozó állampolgárt. Miközben örvendetes tény, hogy határainkon sok millió ember közlekedik évente, és közülük sokan épp azért jönnek Magyarországra, hogy itt kellemesen töltsék szabadságukat, vagy ha máshova törekednek sem közömbös számukra, hogy az elsõ vagy az utolsó találkozásuk élménye hazánkkal milyen.

Számunkra pedig - azt hiszem - az nem lehet közömbös, hogy az ilyen jellegû problémákat ki tudjuk-e küszöbölni, vagy sem. Ezért kérdezem tehát belügyminiszter urat, miként lehet elkerülni azt, hogy határátkelõhelyeinken a szolgálatváltás ne okozzon fennakadást.

Miniszter úr véleménye szerint csak a fennálló szabályzatok be nem tartásáról van-e szó, vagy a munkaátvétel idejének új regulázására is szükség van? Érdeklõdéssel várom válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage