Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Ami a határokon a határõrség tekintetében, hiszen a vám- és pénzügyõrség pénzügyminisztériumi ellenõrzés alá tartozik, a szolgálat átadására vonatkozó szabályozást illeti, az a következõ.

A váltás végrehajtására személyenként csak 15 perc munkaidõ számolható el, amelybõl 3-4 perc jut az útlevélkezelõk között a folyamatban lévõ ügyek átadására. Az új szolgálat eligazítása és felszerelése, illetve a régi szolgálat munkájának értékelése és a felszerelés leadása nem igényli mindkét szolgálat egyidejû jelenlétét, így az utasforgalom ellenõrzése folyamatosan ellenõrizhetõ. Elõírás, hogy a szolgálatok váltását folyamatos útlevél- ellenõrzés mellett kell végrehajtani. Ez a követelmény egyébként vonatkozik az átkelõhely mûködtetésével kapcsolatos más tevékenységekre is.

Az utóbbi években az ukrán, román, szlovén és horvát határõr- és vámszervekkel kötött megállapodások alapján elmondhatom, hogy ezek rögzítik, hogy a szolgálatok váltása, étkeztetése csak folyamatos forgalomellenõrzés mellett történhet. Ezért azt kell válaszolnom a tisztelt képviselõ úr kérdésére, hogy a szabályozás jó, betartása esetén nem okoz fennakadást az utasforgalomban, ezért felszólítottam a határõrség parancsnokát, hogy szerezzen érvényt a határõrség belsõ utasításai végrehajtásának az utasforgalom zavartalan biztosítása érdekében. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage