Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kedves képviselõtársaim, kérem, foglalják el helyüket. Folytatjuk mai munkánkat. Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba- vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1., 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Most a napirendi ajánlásnak megfelelõen elõterjesztések sürgõs tárgyalásáról határoz az Országgyûlés. Kérdezem az Országgyûlést, egyetért-e a vegyi fegyverek kifejlesztésének, gyártásának, felhalmozásának és használatának tilalmáról, valamint megsemmisítésérõl Párizsban, 1993. január 13-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló, H/3141. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával?

Kérem képviselõtársaimat, hogy szavazzanak! (Szavazás.)

A tisztelt Országgyûlés jelenleg határozatképtelen. Felkérem képviselõtársaimat, akik a folyosón vagy az irodákban tartózkodnak, fáradjanak az ülésterembe.

Ismét felteszem a kérdést, hogy aki egyetért a Párizsban, 1993. január 13- án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló, H/3141. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló, 1993. évi LVIII. törvény módosítását kezdeményezõ, T/3146. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, 10 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az általános forgalmi adóról szóló, 1992. évi LXXIV. törvény módosítását kezdeményezõ, T/3147. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 197 igen szavazattal, 46 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Egyetért-e az illetékekrõl szóló 1990. évi CXIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló, T/3148. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) (Bekiabálás: Hangosabban tessék!)

Köszönöm szépen. Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 219 igen szavazattal, 27 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Én, sajnos, képviselõ úr, nem tudok hangosabban beszélni. A hangosítást megpróbáltuk felerõsíteni, de 300 embert egy ember nehezen tudja túlkiabálni. Köszönöm szépen.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosítását kezdeményezõ, T/3149. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 194 igen szavazattal, 64 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. számú törvény módosítását kezdeményezõ, T/3170. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm.. Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 203 igen szavazattal, 55 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta. 80

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítását kezdeményezõ, T/3212. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 199 igen szavazattal, 76 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az egészségügyi hozzájárulásról szóló, T/3213. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 190 igen szavazattal, 80 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az egészségügyi természetbeni ellátások finanszírozásának változásával összefüggõ törvények módosításáról szóló, T/3214. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával?

(17.00)

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 59 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Deutsch Tamás képviselõtársunk, Fidesz, sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be az ÁPV Rt.-nek az önkormányzatokat megilletõ belterületi földértékekkel kapcsolatos kötelezettségeinek teljesítése tárgyában adott megbízási szerzõdések és a megbízási díjak körülményeinek tisztázására vizsgálóbizottság felállításáról szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/3200-as számon.

Megkérdezem a képviselõ urat, hogy kívánja-e két percben megindokolni. (Deutsch Tamás jelzi, hogy nem.) Nem kívánja. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A szociális bizottság sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be az egyéb karitatív szervezetek és szolgálatok támogatására szolgáló költségvetési keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát. Megkérdezem a szociális bizottság tagjait, hogy kívánja-e valaki indokolni a sürgõsséget két perc idõtartamban? Jelzés nem érkezett. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával?

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 279 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A tegnapi napon ügyrendi indítvány miatt nem került sor a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosítását kezdeményezõ, T/2839-es számú törvényjavaslat általános vitájának lezárására. Az általános vitát most lezárom. Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 285 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Múlt heti, illetõleg tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az állam- és közbiztonságról szóló 1974. évi 17. számú törvényerejû rendelet módosítását kezdeményezõ, T/2675. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 280 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. 81

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló, T/2828-as számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 267 igen szavazattal, 20 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a lakás-takarékpénztárakról szóló, T/2840-es számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló, T/2825-ös számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 271 igen szavazattal, 16 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló, 1995. évi CXXI. törvény módosítását kezdeményezõ, T/2859-es számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, 216 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a hitelintézetekrõl és pénzügyi vállalkozásokról szóló, T/2842-es számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, 11 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az értékpapírok forgalomba hozataláról, a befektetési szolgáltatásokról és az értékpapírtõzsdérõl szóló, T/2843-as számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 281 igen szavazattal, 10 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az Állami Pénz- és Tõkepiaci Felügyeletrõl szóló, T/2844-es számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.10)

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a párizsi békeszerzõdés 27. cikke 2. pontjának végrehajtásával kapcsolatos feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést H/2643. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/2643/14. és 19. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kovács László külügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage