Katona Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KATONA TAMÁS (MDNP): Tisztelt Országgyûlés! A "lex Suchman"-ra a Néppárt is egységesen nemmel szavazott. (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiból.) Titokban reménykedtünk, hogy lesz a kormányban annyi nagyvonalúság, hogy ezt a valóban okafogyottá vált törvényjavaslatot visszavonja, és nem kér róla szavazást.

Úgy gondolom, hogy az a tény, hogy az idegenforgalomért is az ipari és kereskedelmi miniszter felelõs, ez egy helyes törekvés, de ha mindent föl akarunk sorolni, amiért egy tárca felelõs, akkor minden tárcának végeláthatatlan neve lesz. Úgy gondolom, sokkal egyszerûbb volna ezt a hosszú nevû tárcát egyszerûen gazdasági minisztériumnak nevezni, ahogy mondjuk a Német Szövetségi Köztársaságban teszik.

A privatizációval kapcsolatos döntés pedig egy személyhez kötött elképzelés volt, a személyhez kötött várakozások sajnálatos módon nem váltak be, tehát úgy érezzük, hogy ez is egy helytelen döntés volt. Emiatt ezt a törvényjavaslatot a Néppárt támogatni nem volt képes, sõt - tegyük hozzá - hajlandó sem volt. (Taps az ellenzéki pártok oldaláról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage