Iványi Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

IVÁNYI TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy nagyon fontos a felnõttképzés, az átképzés ma, amikor elég nehéz megmondani egyáltalán azt is, hogy melyek azok a szakmák, amelyekre érdemes képezni.

Minden munkavállalónak komoly esélye van - sajnos - arra, hogy élete során akár többször is pályát kell módosítania. Tehát a felnõttképzést, az átképzést igen fontosnak tartom, de legalább ilyen fontosnak tartom azt, hogy ne más, fontos céloktól kelljen elvonni pénzeszközöket ennek a támogatására.

Szerencsére nincs is erre igazán szükség. Úgyhogy meg kell hogy mondjam õszintén, hogy én még a 0,2 százalékot is sokallom, és ehhez kapcsolódva egy kapcsolódó módosító indítványt be is adtunk, hiszen a foglalkoztatási célú pénzeszközökbõl a preventív jellegû képzés, átképzés támogatása megoldható, és egyébként is más formában kellene a saját munkavállaló részére történõ képzés megszervezését támogatni, költségek elszámolhatósága, leírása révén. Úgyhogy mindenképpen azokkal értek egyet, akik az iskolai képzés számára védelmezik ezeket az egyébként nem túl bõséges kereteket. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage