Orosz István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagy érdeklõdéssel hallgatom a vitát, meg kell mondanom. Egyre szeretném azokat figyelmeztetni, akik az átképzés mellett érvelnek, illetve szeretnék megemelni ezt az összeget az átképzés javára.

Átképezni azt lehet, aki egyszer már ki van képezve. Ha most elvesszük a pénzt azoktól, akiknek a kiképzésére fordítanánk ezt az összeget, mert szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy itt a szakképzési alaprész csak úgy osztható el, hogy ebbõl amit az átképzésre fordítunk, azt az alapképzéstõl el kell venni. Ez másképp nem megy.

Ugyanakkor viszont arra is szeretném figyelmeztetni képviselõtársaimat, hogy az átképzésnek nem csak ez a forrása van. Ez a forrása is lehet, de azon kívül még nagyon sok más forrása lehet, tehát én teljesen egyetértek azzal, hogy tessék érvelni, valóban ez a jövõ, hogy az átképzés egyre fontosabb lesz, csak azt ne gondoljuk, hogy az átképzésre csak az a lehetõség van, amit itt egyébként a törvény alapszellemével megfelelõen a szakképzésre kellene fordítani.

Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor nem lesz az a szemlélet, vagy nem alakul ki az a felfogás, hogy azok, akik védelmezik az iskolarendszerû szakképzésre vonatkozó összeget, azok nem hívei tulajdonképpen az átképzésnek. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage