Francz Rezsõ Tartalom Elõzõ Következõ

FRANCZ REZSÕ (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Én azzal kapcsolatosan szeretnék a 0,3 százalék mellett érvelni, hogy nehogy azt higgye akárki, hogy a munkahelyek, tehát a munkaadók a befizetéseiket folyamatosan vissza tudják csatolni egy állandó átképzésre. Nincs ilyen lehetõségük.

Ezzel szemben, hogyha ilyen támogatást kaphatnak, tehát a saját befizetésükbõl vissza, akkor könnyebben hozzányúlnak az átképzés lehetõségéhez. Mert több esélyt kapnak rá. Ritkán, egy-egy alkalommal, amikor annak az indokoltsága fennáll. Tehát ez nem jelentheti azt, hogy folyamatosan minden befizetõ ilyen mértékig, ilyen módon élni tud egy folyamatos átképzéssel. Bár tennék meg!

De nem tudják megtenni. De esetenként, valljuk be, elindult egy-egy üzem, munkahely, gépek változnak, fejlesztenek, mást csinálnak, tehát feltétlenül szükséges, hogy ne csak a friss, fiatal erõ legyen képes a magasabb követelményeket kielégítõ technológiához, technikához kapcsolódni, hanem az ott dolgozó idõsebb generáció is átképezhetõ legyen. De ezt nem lehet minden évben csinálni, mert szükségtelen. De ugyanakkor, ha szüksége van, akkor és abban az évben tegye meg.

Tehát itt folyamatosan nem állna fenn a kétmilliárdnak a hárommilliárdra való növekedése, ez pusztán lehetõség esetenként, ahol erre alkalom nyílik. Az pedig szükséges lenne. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage