Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Itt egy nagyon rövid módosító javaslatom van, amely abból a meggyõzõdésembõl fakad, hogyha pályázatokat kell elbírálni, akkor ezek a bírálatok legyenek nyilvánosak. Ezt sok éven keresztül, minden évben meghirdettem - vagy húsz éve már - mint iskolaigazgató. Minden évben volt pályázat, és minden évben megjelent az évkönyvünk, amelyben a tanulók is kifejthették véleményüket egy- egy kérdésrõl.

A tanáraim számára is kiírtam pályázatokat, amelyeken elég sokan vettek részt. Igaz, hogy nagy iskola volt - vagy 120 tanárral - a vezetésem alatt álló intézmény. Ennek következtében mindig ötvenen, hatvanan részt vettek az ilyen jellegû pályázatokon.

No most, annyit kell mondanom, azt kell mondanom, hogy azon kicsit csodálkoztam, hogy a nyilvánosság és a döntés indoklása nem vált elfogadhatóvá a módosító javaslatok között. Pedig úgy gondolom, hogyha van pályázat, és van ezzel kapcsolatosan döntés, akkor ennek az indoklása is mindenkire tartozik, akár egy minisztérium pályázata, akár egy kamarának a pályázata, akár ipari, kereskedelmi és így tovább. Én részt veszek azon pályázatok elbírálásában, ahol felkérnek erre. Ezt nagyon természetesnek és nagyon fontosnak tartanám. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage