Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Köszönöm a szót. A mikrofont szereltem, legközelebb fordítva fogom, elõször a gombot nyomom meg. Tisztelt Ház! Pár dolgot szeretnék mindössze rögzíteni.

Egy: Az adatok, amiket felolvastam, azok világbanki adatok. Kettõ: Én is örülnék annak, hogyha ezek az adatok fokozatosan egy javulást mutatnának. Arra nézve, hogy melyik kormány mikor és hogyan - valahogy elérkeztünk most már a kormányzási ciklus félidejéhez. Kedves kormánypárti képviselõtársak, most már egy másik borítékot kell kinyitni. Az a boríték, ami úgy szólt - ismerik valószínûleg az anekdotát, hogy mikor valakit megválasztanak, akkor írjon három borítékot, mondja az elõdje. Az elsõ úgy szól, hogy mindent az elõdödre kell fogni. Van egy második boríték, amit általában félidõben szoktak kinyitni. A Tocsik-ügy kapcsán megtapasztaltuk, hogy a miniszterelnök úr ezt a borítékot is kinyitotta.

De javasolom, hogy itt most az országról beszéljünk, itt most arról beszéljünk, hogy milyen adórendszert akarunk mi. Konstruktív, elõremutató indítványokat javasoltunk. Mi megállapítottuk azt, hogy az adótörvények milyen kérdéseket nem oldanak meg. Ne arról beszéljünk, hogy ki, mikor, mit csinál. Arról beszéljünk, hogy mit lehet tenni. Én azt hiszem, hogy ideje lenne abbahagyni ezt az állandó visszafele mutogatást. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage