Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Nem szeretném ezt a vitát túlhúzni meg túldimenzionálni. Itten meglepõ kijelentéseket hallottunk az elõbb Szabó Lajos Mátyás képviselõ úrtól, külön ezekre nem is kívánok reagálni.

De folyik itt valami rendkívül furcsa ebben a vitában. Az államtitkár úr azt mondta az imént, hogy Európa más tájain. Saját szememmel láttam Északnyugat-Olaszországban, Piemontéban, hogy bizony kinn állnak a falukban is, meg az egyes nagyobb gazdaságoknál is kinn állnak az országút mellett és árulják az árujukat. És megmondom önnek, én ott vásároltam is, se permetezési naplót, se származási igazolványt nem láttam, semmi nem volt ott az asztalon kitéve, csak az olasz gyümölcstermelõ a gyümölcsét árulta, permetezési napló nélkül. Hát ennyit errõl. Szóval, nem kell a dolgokat, a lehetetlenségeket már nem kell összekeverni.

A másik: államtitkár urat megint egy kicsit elragadta a fantáziája, mert azt mondta, amikor itt Varga László igen tisztelt képviselõtársam arról beszélt, hogy máshol is árulnak így út mentén, akkor az államtitkár úr ezzel kapcsolatban mondta, hogy hát persze, az nagy hiba, hogy az út mentén kell árulni, és hozzáfûzte gondolatban, hogy Nyugat-Európában a különféle piaci megítélésünk... Hát kérem, én nagyon tisztelem Nyugat-Európát, néhány helyen már jártam is ott, de hogy mondjuk, Lajosmizsén az út mellett árulnak, ezt a francia importõr zokon venné, hát ilyen összefüggése a dolgoknak nincs. Tehát legalább abszurd dolgokat ne állítsunk ebben a vitában. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage