Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Fölhasználni nem akarom, hogy Bauer képviselõtársam is ott üljön még egy óra hosszát. Azt gondolom, hogy valóban nincs mirõl vitatkoznunk. Képviselõtársam, ön nem ismeri az elképzelésünket a családi jövedelemadó bevezetésérõl, azonban két dologról hadd szóljak.

Mi évente alapjaiban változtatjuk meg a személyi jövedelemadó- rendszert. Most miért kell attól megijedni, hogy esetleg 1998-ra - van még idõ bõven - elõ lehet készíteni egy olyan személyi jövedelemadó- rendszert, amely esetleg több rétegnek az igényének megfelel vagy az igényeit kielégíti?

Még szeretnék Kertész képviselõtársamnak egy mondatára reagálni, azt mondta, hogy az elõzõ kormány - amelynek természetesen kénytelen vagyok én is részének tekinteni magam, bár nem voltam országgyûlési képviselõ, nem szavaztam itt, mondjuk, jövedelemadó-törvényekrõl - 4 milliárd dollárt hagyott a jövõ nemzedékére. Nem akarok visszafelé mutogatni, de felteszem a kérdést, hogy az elõzõ több mint negyven év hány milliárd dollárt hagyott a jövõ nemzedékére? (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage