Szakál Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZAKÁL FERENC (KDNP): Én röviden csak arra szeretnék reagálni, hogy nem hiszem, hogy az olyan vita itt a Házban bárhova vezet, amikor mondjuk az egyik oldalon azt mondják, hogy õk értenek hozzá, a másik oldalon nem értenek hozzá. Nagyon megköszönöm Ungár Klára képviselõ asszony hozzászólását, mert amirõl itt szó van, az nem az, hogy van egy személyi jövedelemadó - az én fogalmaim szerint ez azt jelenti, hogy személyek adóznak - vagy egy családi adózási rendszer. Ez egy teljesen más rendszer.

Egyik rendszerbe beletenni valamit, abból teljes zavar jöhet ki. Tehát nem hiszem, hogy a képviselõ asszony itt a hozzászólásában, vagy én, vagy más a családi jövedelemadózásnak a rendszerét úgy képzeli el, hogy közben a személyi jövedelemadózásnak más elemeit - vagy összekeverünk rendszereket.

Tehát valóban egyetértek azzal, ami itt elhangzott, hogy az egy teljesen más rendszer. Amennyiben vannak hibái, olyan hibái vannak, mint minden adórendszernek, a jelenleginek is. De nem a kettõ egymás közötti összehasonlításában, ha azt egy egységes rendszerként kidolgozzák.

Ezért úgy gondolom, hogy nem érdemes így vitatkozni, hogy valaki ért hozzá, a másik meg szamárságokat beszél. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage