Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A napirend elõtti felszólalás önmagában nem kívánna választ, mert tények helyett (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Összefüggéstelen.) olyan összefüggéstelen, információnak nem nevezhetõ beszédet hallottunk, amivel nincs mit kezdeni.

Azonban elhangzottak nevek, és az Országgyûlésben hangzottak el nevek olyan szövegösszefüggésben, amelyek az illetõ politikusokra nézve nyilvánvalóan a közvélemény elõtt hátrányosak lehetnek. Nem hiszem, hogy a magyar demokráciának vagy a politikai életnek használ ilyen módszer, de már csak a tények tisztázása érdekében szeretném rögzíteni, hogy a Keler Rt.-hez Keller László képviselõtársamnak semmi köze, mert õ két "l"-lel írja a nevét, Baja Ferencnek és Csintalan Sándornak sincs természetesen semmi köze az említett vállalatok nagy részéhez, vagy a Vektor Rt.-hez, vagy bármelyik másikhoz. (Derültség az ülésteremben.)

Azért vagyok kénytelen így fogalmazni, mert Torgyán képviselõtársam összevissza sorolt fel olyan neveket, amelyeket az ember ebben az ügyben nem hallott még, és gondolom, az alapkérdéshez kívánt ezzel hozzászólni. Gál Zoltán feleségének nincs köze, azon kívül, hogy '90- tõl ügyvédi gyakorlatot folytatott a Wallis cég megbízásából ezekhez az ügyekhez és így tovább.

(15.20)

Azt szeretném tehát mondani, hogy jó lenne, ha az Országgyûlésben nem megalapozatlan vélekedések, zavaros információhalmazok hangoznának el, hanem érdemi információk napirend elõtt, és már csak annyi megjegyzésem lenne, hogy azt azért egy ellenzéki frakcióvezetõnek is kellene tudnia, hogy kik a Magyar Köztársaság kormányának a tagjai, hogy pénzügyminiszter-e Akar László vagy nem, hogy igazából milyen tisztséget töltenek be ezek az emberek. Én úgy gondolom, (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet a csendre.) hogy a tisztességnek vannak szabályai, amelyet mindenkinek be kell tartani. Természetesen aki nem tartja be, arra fog ez visszahullani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage