Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt a privatizációs viták kapcsán többször kifejtette, hogy elõször is kellene egy nemzeti leltár, amely nélkül az egész privatizációt lebonyolítani csak egy olyan helyzet teremtését segíti elõ, ahol a nemzeti vagyon fosztogatói könnyûszerrel juthatnak a nemzet vagyonához. Szükség van egy olyan stratégiára, amelyben meghatározzuk, hogy a befolyó vételárat a nemzet mire kívánja fordítani. Szükség van a privatizáció teljes nyilvánosságára és mindazokra a tényekre, amelyekre a Fidesz is nagyon bölcsen felhívta a kormány figyelmét. Úgy gondolom, hogy éppen a legutóbbi napok eseményei, a Tocsik-ügy és annak tanulságai mutatnak rá arra, hogy mennyire hiányzik annak a mechanizmusnak az egy-egy állomása, amelyre az elõbb utaltam.

Így hadd legyen szabad rámutatnom arra, hogy az önkormányzatokat megilletõ sok tízmilliárd forint elõször elpihent a Vektor Bróker Rt.- nél, illetõleg a Keler Rt.-nél, annak a bankszámláján - annak hatalmas kamathozadékáról eddig még soha sehol nem esett szó.

(15.30)

Miután a Vektor Bróker Rt.-t Akar László államtitkár úr felügyelete mellett láthattuk mûködni, ezek után ne csodálkozzanak azon, hogy ez az egész összeg úgy tûnt el, hogy pillanatnyilag a különbözõ eljárások, amelyek ennek a pénznek a nyomára vezethetnének, hogy a Tocsik Mártának átutalt összegek hova kerültek, még nyomát sem lehet látni.

Ezért javasoljuk mi annak a pénzügyi vizsgálatnak a lefolytatását, amelyre hivatkoztam az elõbbi felszólalásomban. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage