Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A múlt héten a Néppárt felhívta az Országgyûlés figyelmét arra, hogy véleményünk szerint át kellene tekinteni a privatizációval összefüggõ jogszabályokat.

Nagyon meglepõ az, hogy a kormány ennek ellenére az elmúlt egy hétben számtalan intézkedést hozott, erre vonatkozóan azonban nem hozott olyan intézkedést, amit be is jelentett volna az országnak. Akkor, amikor a privatizációs törvényt tárgyaltuk ezelõtt másfél évvel, akkor kifejtettük abbeli véleményünket, hogy ez a törvény rossz. Az élet ezt, sajnos, bizonyította. A jövõ héten kerül a Ház elé az az országgyûlési határozati javaslattervezetünk, amelyben felszólítjuk a kormányt arra, hogy a privatizációval kapcsolatos összes jogszabályokat, beleértve a versenyeztetési szabályzatot, beleértve egyéb törvényeket is, tekintse át.

Kérjük önöket - az elhangzottak figyelembevételével -, hogy támogassák ezt a javaslatunkat, ami véleményünk szerint most már nem tûr halasztást. Köszönöm. (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage