Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Az biztos, hogy az az ügy, ami kirobbant - és aminek egyébként a háttere még felderítetlen -, mérföldkõ, hiszen ezután nem mehetnek tovább úgy a dolgok, mint ahogy korábban mentek. Ilyen értelemben egyetértek mindazokkal, akik javasolják, hogy a privatizációs törvényen változtatni kell, akik javasolják, hogy a folyamatokat átláthatóvá kell tenni, akik javasolják, hogy a parlament teremtse meg azokat a feltételeket, amelyek nagyobb ellenõrzést biztosítanak a számára. Ez azonban független a privatizációtól, azt gondolom. Maga az ügy sem privatizációs ügy, hanem az ÁPV Rt. és az önkormányzatok közötti elszámolásnak a kérdése.

Nagyon szerencsétlen lenne, ha emiatt az ügy miatt visszamenõleg a privatizáció egészét kérdõjeleznénk meg, annak összes következményével együtt. Mert azt gondolom, hogy a privatizáció fontos dolog, azt tovább kell folytatni. A feltételek rendelkezésre állhatnak, hiszen törvény van. Ha az igazgatótanács újonnan feláll, akkor errõl az oldalról biztosítottak a feltételek.

Képviselõtársaim pártjai elmondták, hogy a felügyelõbizottságban helyet foglaló delegáltjaik jól végezték a dolgukat, akkor biztos igaz az is, hogyha problémát láttak volna, tájékoztatták volna önöket korábban a privatizáció folyamatáról. Ha õk a helyükön fognak maradni, akkor a jövõben is ellenõrizhetik a folyamatokat megfelelõ módon. Azt gondolom, ha jól vannak elõkészítve a privatizációs döntések, azok valóban tiszták, akkor ezekre a döntésekre szükség van, a döntések meghozatalára szükség van. Ez az ország jövõje szempontjából is egy fontos ügy, ezért azt hiszem, hogy nem leállítani kell a privatizációt, hanem más módon, tisztán továbbcsinálni a jövõben is. Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage