Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Én nagyon örültem Kiss József igen tisztelt képviselõtársam hozzászólásának. Azt hiszem, hogy sok dologban egyetértünk.

Egy félreértést szeretnék tisztázni. Akkor, amikor mi ezekkel az ügyekkel kapcsolatban a társadalomra nehezedõ kérdéseket nehezményezzük, akkor soha nem a normális terheket - az egész természetes, hogy egy társadalombiztosításnak a költségeit a társadalomnak kell viselnie. Mi csak a pazarlás, a felelõtlen gazdálkodás, túlköltekezés, korrupció és a többi miatt eltapsolt milliókat nehezményezzük. Az a véleményünk, hogy egy jól szervezett, becsületes, rendes gazdálkodással ezek a költségek nagymértékben csökkenthetõk lettek volna.

Abban is nagyon egyetértünk és örülök, hogy az alapkérdés tényleg nem az átvilágítás. Én magam is voltam ilyen átvilágításon, nagyon jól tudom, hogy semmit nem ér. Abban is igaza van a képviselõ úrnak, hogy egy nyilvántartási rend, egy hivatali fegyelem, egy egyébként Nyugat- Európában vagy általában Európában normálisnak tehetõ ügyintézés mellett ezek a visszásságok nagymértékben kiküszöbölhetõk. Én is ezen a téren látom a megoldást. Az is természetes, hogy ennek bizonyos költségvonzatai is vannak. De itt fel kell hívnom a figyelmet, hogy itt költségekben nem volt hiba. Különbözõ nyilvántartási rendszerekre kifizettek itt milliókat. Csak az a baj, hogy ezek a nyilvántartási rendszerek két év óta nem mûködnek. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage