Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Független Kisgazdapárt frakciójának véleménye és információi szerint a honvédségnél, a Honvédelmi Minisztériumnál is vannak úgynevezett Tocsik-ügyek, Tocsik-féle jelenségek. Igen sok kérdést tudnék föltenni, azonban ma és most, az idõ rövidsége miatt csupán három konkrét kérdést tennék föl államtitkár úrnak. Nagyon szeretném, ha erre konkrét választ kaphatnék.

Az elsõ kérdésem: Milyen effektív termelõmunka folyik a gödöllõi Currusz Haditechnikai Részvénytársaság mintegy 450 fõs munkásgárdát foglalkoztató üzemében? Ismereteink és információnk szerint évek óta nincs komoly tevékenység, úgy tûnik, hogy dr. Ács Ferenc vezérigazgató úr és többek között Háber Péter nyugalmazott dandártábornok, valamint Geller István nyugalmazott vezérõrnagy, az igazgatótanács elnöke uraknak nem sürgõs a privatizációs törvény végrehajtatása, ugyanakkor becslésünk szerint ez az üzem körülbelül több mint félmilliárd forintot visz el a HM költségvetésébõl.

A második kérdésem: Mennyibe kerülnek a tárcának a hadseregben a százas nagyságrendben foglalkoztatott tanácsadók - akik nagy részben a régi kádári nómenklatúra fõtisztjei voltak - bérei, tiszteletdíjai és infrastruktúrái? Valamint mennyibe kerülnek azok a kiadott szakértõi vélemények, amelyeket például a Deák Péter-féle biztonságpolitikai és honvédelmi kutatások központja felé adnak ki, ugyanakkor amikor található a HM-en belül is egy ilyen szakértõi csoport?

Utolsó kérdésem, hogy a Róbert Károly körúton lévõ volt honvédségi mosoda és tisztítóüzem hogyan került olyan személyek tulajdonába, akik például a központi kórház vezetõ beosztású tábornokai voltak, s miként lehetséges, hogy most ez a mosoda és tisztító dolgozik (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) monopolhelyzetben, többszöri feláron a HM-nek és többek közt a központi kórháznak is? Várom megtisztelõ válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage