Rapcsák András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Ismerve miniszter urat, az utolsó mondatot lehagyta. Itt van a rádiónak az anyaga: Az önkormányzati testület itt azt kommunikálja, hogy nem különösebben foglalkoztatja az emberek biztonsága.

Nos, miniszter úr, megállapítható, hogy nemcsak tudatosan presszionálja a köztisztviselõi kart, befolyásolni kívánja a bíróságokat, valamint tudatosan uszít és pánikot kelt és rágalmaz, mert egy úgynevezett ellenzéki város nem tesz eleget az ön politikai elvárásainak, hanem inkább saját lakosai érdekeit szem elõtt tartva dönt valamely megoldási alternatíva mellett. (Zúgolódás.)

Ön a hivatkozott rádióadásban erõsen támadta minisztertársát, Suchman urat, többek között kijelentve, a területéhez tartozó ügyekért mindenki vállalja a felelõsséget. Ha figyelembe vesszük a rendõrség, tûzoltóság, közigazgatás, önkormányzatok, sport mûködésbiztosítását, az elért nagyarányú rombolást és gyanús eseteket, akkor önnek, belügyminiszter úr, a fizikában ismert szökési sebességgel kellene távoznia pontjáról. (Nevetés.)

A fentiekhez képest már csak hab a tortán, hogy a Legfõbb Ügyészség sajtóközleménye szerinti is bíróságot játszott egy okirathamisítási... (Az elnök kikapcsolja a mikrofonját. - Általános derültség a teremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage