Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõcsoportja a rendelkezésre álló 3 lehetõség közül a harmadikat, a tartózkodást választotta.

Tette ezt azért, mert mindannyian egyetértünk a probléma alkotmányos és méltányos rendezésével. Az "igen"-t azért nem választhattuk, mert a beterjesztett javaslat olyan távol áll a probléma megoldásától, mint ahogy a mondabeli Makó lovag állhat Jeruzsálem városától. Ha van jogalkotási semmitmondás, akkor a kormánytöbbség által most megszavazott határozat ennek a "nesze semmi, fogd meg jól" megvalósításának tipikus, szinte tanítható példája.

A kormány egyetértést kapott egy közalapítvány létrehozásához, tehát olyanhoz kapott egyetértést, amihez nem lett volna szüksége egyetértésre, mert a Ptk. szerint közalapítványt önmaga alapíthatott volna. Felhatalmazást kapott olyan tárgyalások lefolytatására, amelyek értelemszerûen a kormány feladatköréhez tartoznak.

A legérdekesebb a 3. pontja, felhívatta magát olyan törvényjavaslatok beterjesztésére, melyek beterjesztése hivatali kötelessége. A határozati javaslatnak egyetlen célja van, az alkotmányos mulasztást az Országgyûlésre hárítani, és közben még azt a valóságot tükrözõ módosító indítványt is elutasítani, hogy a kormány részben eleget tett már a párizsi békeszerzõdés elõírásainak.

Tisztelt Országgyûlés! Összefoglalva habot fújtak egy olyan tortára, amirõl a cukrász még azt sem tudja, hogy hány személyre készül, és nem állnak rendelkezésre az alkatrészek, hogy hány kiló cukor vagy hány deka vagy mennyi liszt, mennyi vanília, és mennyi kakaó kell ehhez a tortához. Tehát az alkatrészek sem álltak még össze.

A mi képviselõcsoportjaink ebbõl a habból nem kérnek, ugyanakkor izgalommal várjuk majd a tortát, hab nélkül. Köszönöm. (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage