Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Akkor már most elmondhatom, ugye? (Elnök: Igen.) Köszönöm szépen. Tekintettel arra, hogy ezek nagyon apró módosítások, tulajdonképpen pontosítások, ahogy elnök úr felolvasta, úgyhogy tisztelettel hadd mondjam el, hogy a 4. §-ban, ahol az elsõ módosító javaslatot tettem, a 10/A § (1) bekezdésének módosításában tulajdonképpen csak annyi lenne, hogy az Érdekegyeztetõ Tanácsot kívánom mint javasló szervet a MAT tagjainak megjelölésére megjelölni. Tehát nem a munkaügyi minisztert, hanem az Érdekegyeztetõ Tanács megbízását tartanám fontosnak a munkaadók képviselõi csoportjában.

(19.30)

Ennyi csupán a módosítás, és ennyi a lényege ennek, tehát egy nagyobb csoport, nagyobb közösség lenne a kinevezõ hatóság.

Ugyancsak a 4. §-nak a 10/A § (3) bekezdésének a kiegészítésére vonatkozóan a MAT tagjainál a kizáró ok és a kizáró vonatkozás annyiban jelentkezik, hogy kivéve a kormányszerveket jelölhetik meg a személyi döntéseknél. Ezzel kapcsolatban itt a foglalkoztatási bizottság támogatta ezt a javaslatot.

Ugyancsak a 4. §-nál jelentkezik az olyan jellegû megállapítás, amelyben szintén a kinevezendõ MAT-tagokra vonatkozik ez a kiegészítés. Szintén lényegileg csak egyszavas meghatározás csupán.

Ezt a javaslatot követik a 6. §-ban a foglalkoztatási tanács tagjaira vonatkozó kérdések, ahol a Munkaügyi Központ igazgatóját kívántam meghatározni mint jelölõ szervet. Én úgy gondolom, hogy - bár ezt nem támogatta a foglalkoztatási bizottság -, úgy gondolom, hogy a Munkaügyi Központ igazgatója választásával itt a tanácsnak a tagjait ki lehetne egészíteni.

Úgy gondolom, hogy ezek tartoznak az elsõ vitacsoportba. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage