Tóth Tihamér Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! A javaslat részletes vitájában szeretnék visszautalni az általános vitában elhangzott néhány kritikára, amikor még abban reménykedtem, hogy talán sikerül a kormányt meggyõzni arról, hogy néhány esetben nem kellõen átgondolt a törvényjavaslatnak a módosítása.

Különösen vonatkozik ez a javaslat 2. §-ára, amikor az Érdekegyeztetõ Tanácsnak a hatáskörét szûkíti le a jelenleg hatályos jogszabályokhoz képest, egyszerûen azzal, hogy csak törvények vonatkozásában adja meg a véleményezési jogot az ÉT-nek, és azt sem elõzetesen. Magyarul, nincs idõhöz kötve, hogy mikor kell ezt a véleményezési jogát gyakorolni az Érdekegyeztetõ Tanácsnak. Nagyon sajnálom, hogy - sajnos - nem volt a kormány kellõ belátással arra, és nem észlelte, hogy tulajdonképpen itt megint az érdekegyeztetés súlya fog lényegesen visszaesni, és ezen esik csorba.

Nem tudtam, elnök úr - megmondom õszintén - pontosan követni, hogy az elsõ blokk a részletes vitában pontosan meddig vonatkozik, miután Gyõriványi képviselõtársam a 4. §-ra vonatkozó indítványoknál kezdte a mondandóját. Ezért szeretném kérdezni, hogy milyen tagolása lesz, mert nem volna szerencsés az, hogyha elfolynának itt a módosító indítványokkal kapcsolatos hozzászólások, vélemények.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage