Tóth Tihamér Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Köszönöm szépen. Igen. Egyetlenegy megjegyzésem lenne akkor az elsõ blokkban, ugyanis eddig még nem találkoztam a képviselõi munkám során hasonló esettel, amikor észrevéve azt, hogy a törvényjavaslat beterjesztett szövegébe pontatlan fogalmazás került, és kétszeresen jelölte meg a beterjesztõ a munkaadói oldalt, és amikor ezt a hibát észlelve beadom a módosító indítványt, akkor erre a kormánynak a javaslata az, hogy nem támogatjuk.

Az egésznek a szépséghibája csupán az, hogy amikor kormánypárti képviselõk ugyanezt a hibát észlelve beadnak egy módosító indítványt, és esetleg kiegészítik avval, hogy a kijelölés helyett a jelölés a megfelelõ szó, ezt már a kormány támogatja.

Elnézést kérek, de nem tudom akkor most eldönteni, hogy egyáltalán érdemes-e vagy szükséges-e az, hogy a képviselõk átnézzék a benyújtott törvényjavaslatokat, vagy pedig a minisztérium kérje fel mindig a kormánypárti képviselõt, hogy nyolcan-tízen adjanak be egy-egy módosító indítványt, és akkor evvel, ennek a támogatásával megpróbálják a hibákat kijavítani, de hogyha a hibát ellenzéki képviselõ érzékeli és az próbálja kijavítani, akkor a kormány válasza az, hogy nem támogatom.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage