Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Több olyan javaslatot is tettem, ami apróbb pontosításokra vonatkozik, és a szakértõink szerint mint közjogilag, mind pedig a szöveg egésze szempontjából is ez lenne a célszerû.

Egy ilyen a 9. pontban benyújtott módosító indítványom. Ám a megdöbbentõ az, hogy ilyen hosszú elõkészítésre - mert végül is két év óta ígérik a fölosztási törvénynek az átfogó koncepcionális megújítását -, utána ilyen minõségben kerül jogszabály a tisztelt Ház elé, és azt gondolom, hogy ez mindenképpen egy olyan dolog, amit ezen módosító indítvány kapcsán is meg kell jegyezni.

Azt hiszem egyébként összességében 14-szer vagy 15-ször lett módosítva a fogyasztási törvény, a '91. évi IV. törvényrõl van szó. Tehát azt hiszem, hogy ez nem egy elfogadható gyakorlat. Ugyanakkor látni kell, a mai újságból, a Magyar Hírlapból olvasom én is, hogy a minisztérium, még itt fekszik elõttünk ez a mostani átfogó koncepcionális módosítás, és a fõosztályvezetõ tart egy sajtótájékoztatót arról, hogy több lépésben kívánják még módosítani a fogyasztási törvényt. Kis lépések stratégiája címszóval, amelyikben az egész aktív fogyasztáspolitikát átalakítják.

Azt gondolom, hogy egy normális jogállamban nem lehet ilyen módon törvénykezni, és a minisztérium egy olyan rossz munkamódszerbe kergeti be a parlamentet, amikor is a parlament nem tud egy olyan stabilitással a jogalkotói feladat magaslatán dolgozni, ami elvárható lenne, és ami szükséges lenne, és azt gondolom, hogy itt, ilyen esetben nem a parlament a hibás ebben a kérdésben.

Én azt gondolom, hogy mindenképp célszerû lenne, hogyha a kormányon belül ezzel kapcsolatosan felülvizsgálnák az eddigi gyakorlatot, és ebbõl a konzekvenciákat levonnák. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage