Tóth Tihamér Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Mielõtt az e blokkban tárgyalt módosító javaslatokra rátérnék, szeretném megjegyezni, hogy nagy sajnálattal kell megállapítanom, hogy a foglalkoztatási törvény részletes vitáján a munkaügyi és foglalkoztatási bizottság kormánypárti tagjai közül nem vesz részt senki. De nem is ez a lényeges, hanem az, hogy kormánypárti képviselõk lényeges módosító indítványokat adtak be a törvényjavaslathoz, és ennek az érdemi vitáját itt kellene lefolytatni, és talán - azt hiszem - nem állok messze az igazságtól, hogyha azt mondanám, hogy velük vagy legalábbis tõlük kellene megkérdezni, hogy az egyes módosító javaslataikat mi indokolta, mi késztette, mert bizonyára a kormány majd valamikor válaszolni fog arra, hogy támogatja ezeket a javaslatokat.

Ezek után szeretnék szólni a 23. pontban tett módosító indítványomról, amelyik pontosan azért született, hogyha már az érdekegyeztetésnél a jelenlegi jogkörök csorbításra is kerülnek, legalább a Munkaügyi Tanácsnál a helyben eldöntendõ kérdéseknél a hatáskört ne vegyük el, hanem legyen döntési joga a Munkaerõ-piaci Alap rehabilitációs alap részébõl a helyben felhasználható pénzügyi keretben benyújtott pályázatok döntéseirõl.

Meg kell itt tulajdonképpen állnom, mert nem tudom, hogy mi lesz a megoldás, ugyanis a kormány támogatja az egyik MSZP-s képviselõnek azon módosító indítványát, hogy errõl az egész témáról majd egy késõbbi, egy külön törvény rendelkezzék; és hogy ebben a külön törvényben mi lesz majd, ez egy következõ kérdés. Pillanatnyilag azt tudjuk mondani, hogy a kormány eredeti szándéka, amelyik csak véleményezési jogot adott a munkaügyi tanácsnak, már módosult. Ezt majd egy külön törvényben valahogy, valamikor szabályozni fogják. Reméljük, hogy nemsokára, és nem újabb jogcsorbítással fogunk majd találkozni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage