Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Azt hiszem, még soha nem volt annyi értelme, hogy kétperces megjegyzést tegyek, mint az elõbb, mert így világossá tette Rott képviselõtársunk is azt, ami nem volt világos a hozzászólásából, hogy itt nem a munkavállaló fizet, hanem a munkáltató fizet.

Amit pedig fölvetett, hogy akkor mi lesz az elmaradott térségekben az alacsony munkabérrel olcsón foglalkoztatottakkal, azt gondolom, hogy alacsony munkabérrel nemcsak az elmaradott térségekben foglalkoztatnak olcsón embereket, hanem az egyáltalán nem elmaradott térségekben is minimálbéren jelentenek be olyanokat, akik valójában sokkal többet keresnek, csak nem fizetnek utánuk járulékot.

Az elmaradott térségekben való foglalkoztatásban nem úgy kell érdekeltté tenni, hogy ezt lehetõvé tesszük, hanem úgy kell érdekeltté tenni, hogy ott bizonyos kedvezményeket nyújtunk a foglalkoztatáshoz. Ilyenre jelenleg is vannak módszerek és a jövõben is kiépíthetõk módszerek.

Ez az eszköz viszont, amit a kormány javasolt, kétségkívül azt nehezíti meg, hogy - hogy mondjam - a társadalombiztosítási kasszát megkerüljék, és ezáltal enyhíti a társadalombiztosítási kasszára nehezedõ terheket. Lássunk ebben világosan! Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage