Géczi József Alajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, a bizottság elõadója: Köszönöm. Tisztelt Ház! Mivel a mentelmi, összeférhetetlenségi bizottság csak hétfõn tudta tárgyalni Bihari Mihály képviselõtársunk elõterjesztését, ezért a Házszabály szerint szóban is ismertetnem kell a bizottságunk álláspontját.

Egyetlenegy kitérõ mondatot engedjenek meg, valóban, a mentelmi bizottságnak a korábbi, ötpárti változat kapcsán az volt a véleménye, hogy olyan elágazásokat tartalmaz, ami lehetetlenné teszi, hogy módosító javaslatokkal egységes törvény szülessék belõle. Ezért örülünk annak, hogy végül is a különbözõ erõfeszítések nyomán elébünk került az összeférhetetlenségre vonatkozó javaslat, és annak is örült a bizottság egyhangúan az ülésén, hogy más képviselõcsoportok részérõl hasonló egyetértés, illetve hasonló kezdeményezések indultak el.

A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság október 14-én megtárgyalta az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló '90. évi LV. törvény módosítására dr. Bihari Mihály által T/3121. számon benyújtott törvényjavaslatot, és a Házszabály 95.§ (2) bekezdésében foglalt feltételeket is vizsgálva megvitatta, és 8 igen szavazattal, egyhangúlag általános vitára alkalmasnak tartotta. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage