Göndör István Tartalom Elõzõ Következõ

GÖNDÖR ISTVÁN: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Már Sepsey képviselõ úr után szerettem volna szólni, de most együtt reagálnék Sepsey úr és Sándorffy képviselõtársam észrevételeire.

Egy kicsit furcsának érzem ezt az egész szituációt, mert e Ház falai között állandóan szó esik a feketegazdaságról, a feketegazdaság elleni szigorú fellépésrõl, és közben jogalkotói felelõtlenségrõl beszélünk. Pont Sepsey képviselõtársam, akinek tudni kellene, hogy a jog napról napra, folyamatosan fejlõdik. Én irigykedve nézem õt, mert én azt hiszem, hogy sem én, sem a kormány soha nem leszünk olyan bölcsek, hogy egy jogszabályt meg tudjunk olyan sokszínûre alkotni, mint a valóság önmaga.

(15.00)

Én azt hiszem, hogy a mi felelõsségünk az, hogy folyamatosan utánamenjünk az élet változásainak. Sándorffy úr nagyon karikírozta a több pénzt meg az adóprést. Hát, most éppen csökkennek a tételek. Igaz, hogy átrendezés van, de nem akarok beszélni a társadalombiztosítási oldalról.

A mezõgazdasági õstermelõ, kistermelõ-kérdésrõl beszéltek képviselõtársaim. Én ezt egyszerûen rossz ízû hangulatkeltésnek érzem, amit ön elmondott. Sõt, én azt is hozzátenném, most egy apró lépést teszünk abba az irányba, hogy mások ne használhassák ki ezt a mezõgazdasági kistermelõt. Sõt, én bízom benne, hogy további lépéseket fogunk tenni a mezõgazdasági kereskedelem kézben tartása és megfigyelése érdekében.

Amivel egyetértek, hogy valóban a mezõgazdasági kistermelõknél meg kellene fontolni egy módosító indítvánnyal, hogy az adóelõleget a bevétel beérkezését követõ negyed évben kelljen kifizetni.

Befejezõ gondolatnak a készpénzes dolgot is nagyon furcsának érzem. Önök ugyanúgy tudják mint mi, hogy a táskában hordott pénz az, ami nem vesz részt a közteherviselésben, hanem hozzájárul a feketegazdasághoz. Most egy apró lépést megint teszünk, hogy ezt a kiskaput szorítsuk. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage