Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt teljes mértékben egyetért azzal a megállapítással, hogy a privatizációs visszaélések nem most kezdõdtek. Emlékeztetném önöket arra, hogy a spontán privatizációt a Független Kisgazdapárt - és azon belül személy szerint én - 1988 végén és '89-ben már tudatos nemzetrablásnak minõsítettem. Akkor önök közül igen sokan szélsõségesnek nyilvánították ezt a meghatározást, holott ma már mindenki elõtt nyilvánvaló, hogy realitás volt az, amire mi idõben felhívtuk a figyelmet.

Sajnálatos, hogy a privatizációs visszaélések egyik megnyilvánulási formája a sikerdíjas megbízásoknak a kiadása, amelyre mi már a figyelmet a villamosenergia- és szolgáltatóipar magánosításával kapcsolatos politikai vitanap kapcsán felhívtuk, amikor is én e Házban az elõre bejelentett hivatalos szónokoknak fenntartott elnöki emelvény alatti szószékrõl (sic!) felhívtam a Ház figyelmét arra, hogy a privatizáció kapcsán milyen visszaélés készülõdik, kinek adnak olyan megbízást csillagászati összegû sikerdíjért, ahol a tényleges munkát a magánosítás alá kerülõ villamosszolgáltató-ipar munkatársaival ingyen, társadalmi munkában végeztetik el.

Érdemes a jegyzõkönyveknek utánalapozni, és feltenni azt a kérdést, hogy Horn Gyula vagy tisztakezû (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet az idõ leteltére.) minisztere miért nem léptek fel ebben az ügyben? Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage