Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Mint képviselõtársaim nyilván emlékeznek rá, az olimpia idején egy javaslatot nyújtottam be a tisztelt Házhoz arra vonatkozóan, hogy az olimpiai bajnoki címet nyert magyar sportolók 35 éves koruktól kezdve életük végéig a mindenkori átlagfizetésnek megfelelõ járadékban részesüljenek.

Nyilvánvaló, az idõzítés azt a célt szolgálta, hogy az olimpiai sikerek idején különösen egyértelmû, hogy azok a sportemberek, akik az érdeklõdés középpontjába kerülnek - joggal, mert az ország számára hasznos módon dicsõséget szereznek, és a figyelmet az országra terelik -, visszavonulásukat követõen kikerülnek az érdeklõdés középpontjából, és sokszor kifejezetten méltatlan körülmények között vannak.

A bizottság megtárgyalta a javaslatot, és lényegében egyetértett az elõterjesztéssel. Számos észrevételt tettek azonban, ami arra indított, hogy módosításra vonjam vissza a javaslatot azzal, hogy megpróbáljak egy olyan elõterjesztést tenni, ami reményeim szerint az Országgyûlés többségének és a kormánynak is a támogatását bírja.

Ez a módosítás - ami önök elõtt fekszik - úgy gondolom, hogy olyan, ami alkalmas arra, hogy a többség támogatni tudja. Kérem ezért, hogy a bizottság tárgyalja meg újra a módosított elõterjesztést, és a támogatást követõen mielõbb tûzze a tisztelt Ház napirendjére. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage