Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk 4/5-ének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás).

Tisztelt Országgyûlés, kimondom a határozatot: az Országgyûlés 151 igen szavazattal, 43 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy nem tárgyalja kivételes eljárásban.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárás mellett a sürgõs tárgyalást is. Tehát most a sürgõs tárgyalás kérdésében dönt az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e, hogy sürgõs tárgyalásba vegye az említett törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás).

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 163 igen szavazattal, 24 ellenszavazattal és 11 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a költségvetési törvényjavaslat általános vitájának idõkeretben történõ tárgyalását javasolja. Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse a javasolt idõkeretet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage