Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, hogy Bauer Tamás képviselõtársunknak az a felvetése, hogy a Független Kisgazdapárt beterjesztett ugyan számos törvényjavaslatot, de ezek között nem szerepel a képviselõi összeférhetetlenségrõl szóló törvény, azért nem felel meg a valóságnak, mert amint az elõbb arra már utaltam, el is készült az a törvényjavaslat, amelyet valamennyi itt jelen lévõ párt - kivéve természetesen az MDNP képviselõit - az 1989. évi háromoldalú tárgyalások kapcsán elfogadtak.

Sajnálatos, hogy azóta a Szabad Demokraták Szövetsége olyan helyzetet teremtett, hogy az akkori vezéregyéniségük, Tölgyessy Péter, a Szabad Demokraták Szövetségének késõbbi elnöke a Szabad Demokraták Szövetségébõl kiebrudaltatott, mert ha ez nem történt volna meg, akkor most megkérdezhetné Bauer Tamás, hogy mi volt akkor a Szabad Demokraták Szövetségének álláspontja.

Elárulhatom önnek, kedves Bauer képviselõ úr, homlokegyenest más volt az álláspontja, mint jelenleg. Akkor nem abból az érdekeltségi körbõl indult ki a Szabad Demokraták Szövetsége, hogy az õ személyes részvételük különbözõ magángazdasági társaságokban milyen összeférhetetlenségi szabályokat követel meg vagy igényel, hanem akkor valóban egy, az országgyûlési képviselõk összeférhetetlenségét a legszélesebb körben (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) kimondó törvényjavaslat született meg. Ha nincsenek rossz viszonyban, talán még ma is megkérdezhetik. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage